Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen

Arjan van Arendonk

Voor zijn schilderijen gebruikt Arjan van Arendonk bedrukte, meestal gebloemde, stoffen als ondergrond. De kunstenaar, geboren in 1957 te Waalwijk, combineert deze verschillende aaneengestikte stoffen met zijn schilderkunst tot zogeheten patchwork paintings. De tegenstelling uniciteit en massaproduct wordt hiermee weergegeven.

Van Arendonk, die aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in ’s-Hertogenbosch heeft gestudeerd, gebruikte in zijn vroege werken patchwork. Tegenwoordig spant hij stoffen met motieven als fruit, bloemen en vogels op. Exact naar het patroon beschildert de kunstenaar deze stoffen met acrylverf en gekleurde siliconen. Van Arendonk dekt delen af, spaart motieven uit en soms voegt hij vormen toe. Regelmatig kan borduurwerk, al dan niet digitaal vervaardigd, aangetroffen worden.

Bij onder meer het Museum van Bommel van Dam in Venlo, het Noordbrabants Museum te ’s-Hertogenbosch, het Groninger Museum in Groningen en het Museum Jan Cunen te Oss heeft Van Arendonk zijn werk tentoongesteld. Zijn kunst is opgenomen in de collecties van bedrijven, instellingen en musea, waaronder het Noordbrabants Museum te ’s-Hertogenbosch. Voor zijn oeuvre ontving de kunstenaar in 1990 de Publieksprijs Koninklijke Subsidie voor de Vrije Schilderkunst. Tegenwoordig woont en werkt Van Arendonk in ‘s-Hertogenbosch.

Not Just Another Canvas on the Wall