Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Bert Bruijn

Schilder en tekenaar Bert Egbert J. Bruijn werd geboren in 1938 te Den Haag. Van 1956 tot 1962 heeft hij de richting Illustratief gevolgd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Bruijn maakt gebruik van de gouachetechniek, die bekend staat om zijn frisheid en kleurintensiteit. Kenmerkend voor zijn oeuvre is de beweging, snelheid en sfeer in zijn werk. Deze elementen vind je enerzijds terug in de onderwerpen van de schilderijen en anderzijds in zijn manier van schilderen. Bruijns creaties geven vaak een object of onderwerp weer dat hem fascineert, zoals treinen of een snelle stad. Echter, hij registreert deze onderwerpen niet exact, maar geeft de kijker er een impressie van. De schilderijen van Bruijn bestaan uit vereenvoudigde composities - zijn figuratieve werken hebben dus weinig details. Toch slaagt hij erin door het gebruik van actieve, impressionistische verfstreken de onderwerpen levendig uit te beelden. Bruijn maakt van heldere en zachte kleuren geen harde lijnen of een geforceerde vakverdeling, zodat het onderwerp vaak in een ruimte van vervagende kleuren lijkt te staan.

Het werk van Bruijn is onder andere te vinden bij Galerie Kadans in Den Haag, het Stadhuis van Den Haag en Galerie De Leeuw in Den Haag.

Not Just Another Canvas on the Wall