Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen

Bert Teunissen

Voor de laatste zestien jaar heeft Bert Teunissen aan zijn langlopende fotoproject ‘Domestic Landscapes’ gewerkt. Hiervoor heeft de kunstenaar, geboren in 1959 te Ruurlo, in verschillende Europese landen gezocht naar interieurs van huizen. Hij probeert de sfeer en het dagelijks leven, die door het daglicht zijn bepaald, van de bewoners te vangen.

De sfeer die in oude huizen heerst, die ver voor de Tweede Wereldoorlog zijn gebouwd, begon Teunissen te herkennen in andermans huizen. In 1996, toen hij inmiddels al een tijd fotograaf was, begon hij met het fotograferen van interieurs. Zo heeft hij in Nederland, Frankrijk, België Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal en Italië mensen geportretteerd die nog op deze authentieke manier wonen. Volgens de kunstenaar kan men zeggen dat hij zijn verleden reconstrueert dat hem doet denken aan zijn oude huis in zijn geboorteplaats, dat niet beïnvloed was door de elektriciteit.

Nadat Teunissen in 26 landen meer dan achthonderd foto’s had geschoten, is hij in 2012 een nieuw project gestart, genaamd ‘Domestic Landscapes 2.0’. Hij werkt sindsdien samen met overheden, woningcorporaties, architecten en culturele instellingen aan een nieuw archief van foto’s, waarin de realiteit is vastgelegd.

Bij onder meer het Huis Marseillle – Museum voor fotografie en het Foam Fotografiemuseum, beide in Amsterdam, heeft Teunissen zijn werk tentoongesteld. Er zijn verschillende boeken over zijn kunst verschenen, zoals ‘Domestic Landscapes – Japan 2004’ en ‘Domestic Landscapes – Portugal 2004’. Tegenwoordig woont en werkt de kunstenaar in Huizen.

http://www.bertteunissen.com/contact.php

http://www.huismarseille.nl/nl/tentoonstelling/bert-teunissen-domestic-landscapes

http://www.galeries.nl/index3.html

Not Just Another Canvas on the Wall