Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen

Bettina Lopetro

Bettina Lopetro, geboren in 1965 te Haarlem, heeft haar diploma behaald aan de Slade School of Fine Art in Londen. De kunstenaar woont afwisselend in Rotterdam en Londen.

Het oeuvre van Lopetro bestaat hoofdzakelijk uit zeefdrukken. Zij werkt in de abstracte stijl, maar figuratie blijft een uitgangspunt voor de compositie; in het werk komen zowel abstracte vormen als figuratieve elementen voor. In de creaties wordt de primaire beeldsymboliek van oude culturen vertaald naar hedendaagse beelden. Deze beelden worden kalligrafisch weergegeven.

Het werk dat Lopetro aan het begin van haar carrière heeft gemaakt, is direct en confronterend. Het is een parodie op hedendaagse vormen van communicatie, die rusteloos en oneindig zijn, een veelheid aan informatie bevatten en geen duidelijk concentratiepunt lijken te hebben. Deze creaties worden gekenmerkt door het gebruik van veel fluorescerende kleuren. In recent werk van Lopetro kan de toeschouwer veel verwijzingen naar de Aboriginals vinden, die ze zorgvuldig heeft bestudeerd in Australië. De rituelen van de Aboriginals worden aangepast aan de moderne tijd, zonder dat de symbolische waarde van de beelden verloren raakt. Typerend voor deze recente kunstwerken is het sobere, maar heldere kleurgebruik.

Het werk van Lopetro bevindt zich in de collecties van bedrijven en particulieren. In Europa heeft zij verschillende exposities gehad, bij onder andere de Limoges Verein für Original Radierung in München.

Not Just Another Canvas on the Wall