Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen

Bonnie Severien

De interactie tussen illusie en realiteit staat centraal in het werk van Bonnie Séverien. De kunstenaar, geboren in 1978, is namelijk op zoek naar het vervreemdende effect van onze kunstmatige omgeving. We krijgen namelijk een illusie van de werkelijkheid.

Séverien, die van 1995 tot 1999 aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam en van 2004 tot 2007 aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag studeerde, stelt vaak de vraag ‘Wat is echt en wat is onecht?’. De wereld kennen we volgens haar nog maar nauwelijks uit eigen ervaring. Afstand en tijd lijken vandaag de dag niet meer van deze tijd. Vliegtuig, internet en satelliet hebben de wereld overgenomen.

Meestal past Séverien contrasterende elementen in haar werken toe. Zo haalt ze bijvoorbeeld (architectonische) situaties uit films en andere media uit elkaar om ze als een collage samen te voegen. Een werkelijkheid wordt gerealiseerd die herkenbaar en vervreemdend is. Omdat volgens de kunstenaar niet zoiets als één realiteit bestaat, beeldt ze dat ook niet zo uit in haar creaties. Zoals in haar recente serie schilderijen ‘Fragments’ zijn de beelden abstracter, waardoor de ruimtelijke context is verdwenen. Flarden van werelden blijven slechts over.

Bij onder meer het Museum van Bommel van Dam in Venlo, het Gemeentemuseum Den Haag en het Museum Willem van Haren te Heereveen heeft Séverien haar werk geëxposeerd. Haar kunst is opgenomen in de collecties van bedrijven, instellingen, overheden en musea, waaronder het Fries Museum in Leeuwarden en de gemeente Purmerend. Voor haar oeuvre werd de kunstenaar meerdere malen genomineerd voor de Koninklijke Subsidie voor de Vrije Schilderkunst. Tevens heeft Séverien diverse fondsen ontvangen, zoals het Mondriaanfonds van 2009 tot 2010.

http://bonnieseverien.nl/cv/

http://www.galeries.nl/index3.html

http://www.galeriepouloeuff.nl/kunstenaars/51/bonnie-severien.html

http://www.willemvanharen.nl/web/urban-dreams-schilderijen-van-bonnie-severien/

Not Just Another Canvas on the Wall