Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

C. Neeon

Ze zijn modeontwerpers, maar ze leggen hun visie op mode ook sober, doch stijf van de kleurrijke, grafische patronen vast in hun fotocollages: het Duitse duo C.Neeon. Clara Leskovar en Doreen Schulz, die hun bijnamen uit hun kindertijd hebben gesmeed tot C.Neeon, spelen in hun mode met architecturale volumes en heldere, weelderige kleuren, die een knipoog zijn naar Mondriaan. Hun collages in grijze landschappen, waarin lichamen patronen van een groter geheel zijn geworden, zijn creëert om door de mode vandaag te dag overtroffen te worden.

De silhouetten met veel volume en de architectonische, soms asymmetrische vormen zijn, sinds het duo aan de Kunsthochschule Berlin-Weissensee studeerde, nog steeds kenmerkend voor hun stijl. In 2004 studeerden Leskovar en Schulz hier beiden af, maar ieder in een hun eigen richting: Leskovar in textiel design en Schulz in fashion design. Hun afstudeercollectie “daydreamnation” werd in 2004 getoond tijdens de Berlin Fashion Week en wakkerde hun start als succesvol, internationaal modemerk aan. Zo ontving C.Neeon voor deze collectie de prestigieuze Grand Prix en werd het stel uitgenodigd voor de London Fashion Week, waar zij hun eigen show hadden.

Met hun vitale mode(foto’s) wilt C.Neeon vooral het jonge Duitse publiek aanmoedigen om de foto’s te voltooien, door middel van muziek, literatuur, kunst en, uiteraard, mode. Dit doet het stel door gedurfde blokken in groen en rood in contrasterende vlakken van zwart en wit te plaatsen, met daarvoor patronen die doen denken aan gordijnen. Het zijn bloemgordijnen, in het kleurenpalet van kunstenaar Sonja Delaunay-Terk, die tijdens een nachtelijk briesje in de kamer van een jonge wereldburger waaien.

De fotocollages van C.Neeon zijn in 2008 tentoongesteld tijdens verschillende internationale exposities, waaronder bij het Illustrative festival in Zürich en de Create Berlin goes London expositie in Londen. In 2004 won het duo de wedstrijd ‘Fashion channel’ bij Galeries Lafayette Berlin, en mocht als prijs exposeren bij Galeries Lafayette Paris. Tevens ontvingen Leskovar en Schulz in 2009 de Baltic Fashion Award in de categorie ‘Best female ready to wear collection’. Per jaar toont C.Neeon tweemaal hun collecties in Parijs, Tokio, Berlijn en New York. Hun collecties worden verkocht in meer dan twintig winkels en concept stores over de hele wereld.

Sinds 2005 heeft C.Neeon een atelier in een oud-basisschoolgebouw in het Berlijnse stadsdeel Lichtenberg, dat ze delen met fotografen, schilders, grafisch ontwerpers en schrijvers. Ze delen niet alleen het gebouw, maar ook hun projecten. Zo hebben grafisch ontwerpers van anschlaege.de C.Neeon in 2006 geholpen bij het organiseren en opzetten van hun eerste solo-expositie bij het Kunstgewerbemuseum in Berlijn.

Not Just Another Canvas on the Wall