Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Conny Denis

Conny Dénis, geboren in 1948 te ’s-Hertogenbosch, heeft verschillende opleidingen genoten; ze studeerde van 1972 tot 1978 aan de Vrije Academie in Den Haag, van 1975 tot 1976 aan de Bournville School of Fine Art in Birmingham en van 1980 tot 1981 aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

Het oeuvre van Dénis bestaat uit houtdrukken, linosneden, etsen en pasteltekeningen. Kunst geeft de kunstenaar de mogelijkheid een andere wereld te creëren en orde te scheppen. Ze heeft behoefte aan structuur en dit is te zien in haar werk. De onderwerpen van Dénis’ creaties zijn altijd ontleend aan de werkelijkheid. Ze observeert de wereld om haar heen in vormen en kleuren. Haar waarnemingen uit de natuur, het landschap en de architectuur worden abstract doch herkenbaar in eenvoudige monumentale vormen weergegeven. In feite doet Dénis onderzoek naar de essentiële grondvormen van de werkelijkheid. Elementen uit de realiteit worden uit hun context geplaatst en uitvergroot waardoor er een abstracte en irreële werkelijkheid ontstaat. De kunstwerken hebben altijd zwart en wit als basiskleur. Pas later worden pastelkleuren toegevoegd om sfeer te scheppen.

Naast haar werk als beeldend kunstenaar is Dénis ook werkzaam geweest als docent Grafiek en Modeltekenen aan de Vrije Academie in Den Haag en docent Grafiek bij het Koorenhuis, Centrum voor Kunst en Cultuur in Den Haag. Haar oeuvre is vele malen geëxposeerd in Nederland, onder andere bij de Pulchri Studio in Den Haag en tijdens de KunstRAI in Amsterdam.

Not Just Another Canvas on the Wall