Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Dirk Huizer

Ontwerper en graficus Dirk Huizer, geboren in 1926 te Rotterdam, heeft tekenen, schilderen en binnenhuisarchitectuur gestudeerd aan de Kunstacademie in Rotterdam. In 2009 overleed Huizer te Rotterdam.

Dankzij zijn expertise in interieur- en autonome kunst, is het werk van Huizer zeer veelzijdig. Zo heeft hij zich met een breed scala aan activiteiten beziggehouden, waaronder architectuur, zeefdrukken, educatieve voorstellingen, meubels en speelplastieken. Huizer heeft bijvoorbeeld bungalows en bedrijfsgebouwen ontworpen, maar hij heeft ook educatieve tentoonstellingen ontwikkeld voor onder meer de gemeente en haven van Rotterdam en de Stichting Zuid-Hollands Landschap. In deze tentoonstellingen kon hij zijn grafische kwaliteiten combineren met zijn gevoel voor ruimtelijke vormgeving.

Gedurende zijn carrière heeft Huizer veel iriszeefdrukken gemaakt, die in beperkte oplage vervaardigd zijn. Zijn passie voor ruimtelijke vormgeving, zoals architectonische elementen, is terug te zien in deze werken. Huizer had met zijn strak gelijnde, grafische voorstellingen, die de indruk geven van bouwelementen in een poëtische sfeer, een geheel eigen stijl gecreëerd. Met zijn merkwaardige figuren en gecompliceerde vormen experimenteerde hij met visuele waarneming en optische illusie. In zijn werken ging Huizer er altijd vanuit dat de menselijke waarneming niet betrouwbaar is en dat je hiermee nooit tot de absolute werkelijkheid kan doordringen.

Gedurende zijn carrière heeft Huizer verschillende exposities gehad, waaronder in het Singer Museum in Laren en de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Not Just Another Canvas on the Wall