Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen

Dyke Johannsen

Dyke Johanssen, geboren in 1933 te Tønder, Denemarken, werd aan de Kunstacademie van Hanau opgeleid tot goudsmid. In 1955 behaalde hij zijn diploma. Daarnaast heeft hij gestudeerd aan de Academie van Beeldende Kunsten in München (1956-1958) en lessen gevolgd bij graficus Hayter in Atelier 17 te Parijs.

Het oeuvre van Johannsen bestaat uit schilderijen, grafiek en keramiek. De kunstenaar werkt in de abstract expressionistische stijl. De natuur en het milieu fungeren als inspiratiebronnen voor zijn kunstwerken. De onderwerpen worden geabstraheerd weergegeven, maar de figuratie blijft het uitgangspunt voor de creaties. Alhoewel ideeën en vormen vereenvoudigd en geabstraheerd worden weergegeven, kan de toeschouwer de thema's en onderwerpen herkennen; de zichtbare wereld is altijd aanwezig in Johannsens werk. De visuele ervaring van een landschap, een beweging, een zonnestraal of een situatie wordt door de kunstenaar duidelijk weergegeven.

De kunstwerken van Johannsen zijn zeer kleurrijk en ritmisch. Ze hebben een speels, spontaan doch gedisciplineerd en evenwichtig uiterlijk, en stralen een serene rust uit. De kunstenaar maakt gebruik van intens gekleurde vlakken en originele decoratieve tekens.

Johannsen heeft zijn werk geëxposeerd in Denemarken, Duitsland, Nederland, Zweden, Frankrijk en Nederland. Er is ook een boek over zijn kunst verschenen.

Not Just Another Canvas on the Wall