Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen

Floor van Keulen

Floor van Keulen, geboren in 1951 te Amsterdam, maakt schilderijen, tekeningen en muurschilderingen. De kunstenaar woont en werkt momenteel in zijn geboortestad.

Van Keulen laat zich niet leiden door stromingen of trends binnen de hedendaagse schilderkunst. Hij onttrekt zich aan het formele experiment van de abstracte kunst. Zijn fantasierijke werk balanceert op het spanningsvlak tussen abstracte en figuratieve kunst, omdat figuratieve voorstellingen zijn verweven met abstracte vormen. Door de jaren heen heeft de kunstenaar zijn eigen 'vocabulaire' ontwikkeld en hiermee formuleert hij zijn visie op de wereld om hem heen. Van Keulen maakt zijn schilderijen en tekeningen zonder vooropgezet plan of ontwerp. Wanneer hij tekeningen en schilderijen op papier maakt, spant hij een stuk papier op een muur.

Van Keulen maakt uitbundige, expressieve tekeningen. De motieven van zijn tekeningen zijn altijd cartoons en mensfiguren. De creaties zitten vol met intuïtief getekende en gekrabbelde figuren, krullen en ornamenten. Ze bevatten ontzettend veel details en hebben vaak vrolijke, sprankelende kleuren.

De schilderijen van Van Keulen zijn geschilderd in de expressieve, abstracte stijl. De werken, die veel details hebben en gelaagd zijn, bevatten wel af en toe flarden herkenbare figuraties, zoals mensenhoofden. De motieven zijn willekeurig over het vlak verdeeld en vormen gezamenlijk een harmonieuze compositie. De contouren van een onderwerp vormen het begin van een ander voorwerp en vloeien in elkaar over.

Gedurende zijn carrière heeft Van Keulen geëxposeerd bij het Stedelijk Museum de Lakenhal in Leiden, het Stedelijk Museum te Amsterdam en het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Zijn werk is vertegenwoordigd in de collecties van bedrijven, instellingen en particulieren.

Not Just Another Canvas on the Wall