Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Fon Klement

Fon Klement, geboren in 1930 te Amsterdam, heeft gedurende zijn leven tekeningen, schilderijen en grafiek gemaakt. De autodidact kunstenaar overleed in 2000 in zijn geboortestad.

Bloemen zijn meestal het onderwerp van Klements kunstwerken. In het begin van zijn carrière werkte hij voornamelijk in de figuratieve stijl. Hij maakte toen werken met een vrolijke uitstraling. In de jaren '60 begon hij zijn eerste meerkleurige grafiekbladen te maken, met gebruik van de 'hoogdruk boardsnede'. Dit is een hoogdruktechniek waarbij hardboard wordt gebruikt om een tekening uit te gutsen. Aangezien hardboard een vrij zacht materiaal is, is het vaak niet mogelijk om met deze techniek gedetailleerde tekeningen te maken. Mede door het gebruik van deze methode werden zijn kunstwerken abstracter en soberder. Met deze creaties verwierf Klement destijds veel bekendheid.

In de jaren '80 schilderde Klement weer kleurrijke bloemstillevens. Hij werd destijds geïnspireerd door de natuurlijke omgeving van het Zuid-Franse Lorgues, waar hij zijn atelier had. Klaprozen, irissen, rozen, ridderspoor en hibiscus waren daar in overvloed en deze bloemen verbeelde de kunstenaar doorgaans met aquarelverf. De werken uit deze periode hebben veel uitbundige vormen en kleuren.

Klement heeft ook veel succes gehad met zijn illustraties voor een gedichtenbundel van Marion Bloem. De kunstenaar was lid van Xylon, de internationale vereniging van houtsnijders. Samen met de kunst van andere leden van Xylon is zijn werk geëxposeerd in binnen- en buitenland. Klement heeft de publieksprijs mogen ontvangen tijdens de biënnale Grafiek Nu! in Laren in 1990 en de internationale grafiekbiënnale te Maastricht in 1993.

Not Just Another Canvas on the Wall