Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen

Fons Haagmans

Door het gebruik van sjablonen brengt Fons Haagmans cijfers, letters en eenvoudige vormen op het schilderdoek aan. Daarnaast toont de kunstenaar, geboren in 1948 in het Limburgse Schinnen, in zijn schilderijen en litho’s vormen uit de wapenkunde en van tarotkaarten. Sommige figuren worden herhaald in meerdere gladde kleurlagen op het doek.

Haagmans, die van 1966 tot 1970 monumentale kunsten aan de Stadsacademie voor Beeldende Kunsten in Maastricht studeerde, hanteerde in de jaren ’80 een minimalistische, doch decoratieve aanpak voor zijn veelal geabstraheerde symbolen. Deze cijfers op zijn zogeheten cijferschilderijen verwijzen naar de reeksen uit de joodse Kabbala.

Bij onder meer het Dordrechts Museum, het Museum Waterland in Purmerend, het Museum Boijmans Van Beuningen te Rotterdam, het Bonnefantenmuseum in Maastricht en het Stedelijk Museum te Amsterdam heeft Haagmans zijn werk geëxposeerd. Zijn kunst is vertegenwoordigd in de collecties van bedrijven, instellingen, particulieren en musea, waaronder het Fries Museum in Leeuwarden, het Bonnefantenmuseum te Maastricht en de Stadsgalerij Heerlen. Haagmans was docent aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht, de Jan van Eyck Academie in Maastricht, de Rijksakademie van beeldende kunsten te Amsterdam en het Hoger Instituut van Schone Kunsten in Antwerpen. In 2004 heeft Haagmans zomerzegels ontworpen voor TPG Post, tegenwoordig PostNL. Tulpen, irissen, distels, klaprozen, lelies en tudorrozen zijn gestileerd door hem weergegeven. Momenteel woont en werkt Haagmans in Maastricht.

http://www.artnet.com/artists/fons-haagmans/biography-links

http://www.boijmans.nl/nl/7/kalender/calendaritem/1417/fons-haagmans

http://www.galeries.nl/index3.html  

Not Just Another Canvas on the Wall