Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen

Frans Schuursma

Frans Schuursma, geboren in 1938 te Amsterdam, studeerde aan de Kunstacademie te Tilburg en de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Schuursma schildert en tekent in de figuratieve stijl en verbeeldt de wereld om hem heen op een speelse, fantasievolle manier. De schilderijen van de kunstenaar doen Frans aan. Dit is ook niet heel vreemd, aangezien hij sinds 1969 woont en werkt op een honderd jaar oude zeilklipper die schuin tegenover de Eiffeltoren in de Seine ligt. Straatbeelden van Parijs, de Eiffeltoren en stillevens in cafés worden vaak verbeeld in zijn kunstwerken. De schilderijen, veelal met olieverf op linnen, hebben een duidelijke beeldtaal en de sfeer van het moment wordt hierop helder uitgebeeld. Schuursma schildert zijn persoonlijke visie op de wereld. Alhoewel invloeden van het expressionisme en het surrealisme van Max Ernst in zijn werk kunnen worden teruggevonden, heeft de kunstenaar een volkomen eigen stijl.

De landschappen en stillevens die Schuursma schildert, hebben een licht en bewogen karakter en een romantische uitstraling. Kenmerkend voor de werken zijn de grote vlakken met in elkaar overlopende kleuren, gevangen in gebroken contouren. De schilderijen zijn zeer kleurrijk en stralen een enorme vrolijkheid uit. De vrolijke werken weerspiegelen de visie van Schuursma op kunst, die van mening is dat schilderijen mensen gelukkig moeten maken. "Een goed schilderij beleef je met al je zintuigen. Het maakt je gelukkig, enthousiast. Het is een genot", aldus de kunstenaar.

Het werk van Schuursma is vele malen in Nederland, Frankrijk en New York geëxposeerd, onder andere tijdens de Art Fair in New York en de Annual Dutch Art Fair in Amsterdam. Zijn oeuvre is vertegenwoordigd in de kunstcollecties van bedrijven, instellingen, particulieren en musea.

Not Just Another Canvas on the Wall