Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Fred Landsman

Het Waddenlandschap heeft Frans Landsman decennialang geïnspireerd. De kunstschilder en tekenaar, geboren in 1941 te Zaandam, verbeeldt in zijn schilderijen de onmetelijke ruimte van het Wad en de eenzame gestalte van een mens, evenals een zeilbootje dat alleen ronddobbert.

Geïnspireerd door zijn opa, die Jan Steen of plaatjes van opwindende filmsterren naschilderde, zijn dansende moeder en zijn vader die het weidse uitzicht schilderde, ging Landsman van 1964 tot 1967 studeren bij de Ateliers ’63 in Amsterdam. In zijn laatste jaar verhuisde hij naar Edam, waar hij verstilde schilderijen van het IJsselmeer vervaardigde.

Naast schilderijen heeft Landsman ook grote tekeningen met figuren op staand formaat gemaakt. De ledematen van deze mensfiguren werden getransformeerd tot gigantische trechters. Voor de kunstenaar geven deze de relatie tussen mens en natuur weer.

Bij onder meer het Museum Waterland in Purmerend, het Museum Belvédère te Heerenveen en het Kunstcentrum Zaanstad in Zaandam heeft Landsman zijn werk geëxposeerd. Zijn kunst is opgenomen in de collecties van bedrijven en instellingen. Voor onder meer het Postkantoor Heereveen, de Nederlandse Spoorwegen en de Waddenvereniging heeft Landsman opdrachten uitgevoerd. Momenteel woont en werkt de kunstenaar in het Friese Holwerd.

http://www.fredlandsman.nl/biografie/biografie.html

http://kunstenaars.keunstwurk.nl/kunstenaar/detail/500?page=5

http://www.huubmous.nl/2011/09/13/tussen-lijf-en-horizon/

http://kunst.nu/mnkunstenaar.asp?artistnr=4714&vane=1&em=&meer=&sessionti=401363148

Not Just Another Canvas on the Wall