Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Gea Karhof

Gea Karhof, geboren in 1945 te Wieringen, heeft gestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. De kunstenaar maakt prenten van sprookjesachtige werelden waarin veel culturen samenkomen.

Karhof wordt geïnspireerd door oude culturen en mythen, waar ze bekend mee is geraakt gedurende haar vele reizen naar verre cultuurgebieden. Tevens plaatjes die ze tijdens haar jeugd in stripbroeken zag, dienen als inspiratie. Zo kunnen er in de prenten symbolen van oude culturen, oosterse symboliek en historische mythen gevonden worden. Echter, in de doeken worden de symbolen ook gecombineerd met iconen uit de twintigste eeuw, zoals Donald Duck of Marilyn Monroe. Hierdoor worden er in de etsen banden gelegd tussen het verleden, het heden en de toekomst.

Kenmerkend voor Karhofs werk is de sterke compositie. Zij is van het toevoegen, en niet van het weglaten. Hierdoor zit elke prent vol met details en onmogelijkheden. In de caleidoscopische etsen is werkelijk iedere millimeter doordacht.

Karhof heeft een persoonlijke toepassing van de etstechniek ontwikkeld; aan elke prent gaat een bewerkelijk proces vooraf. Zo worden de prenten in een beperkte oplage gedrukt en daarna met de hand ingekleurd. De etsen bevatten felle, vrolijke kleuren, en zijn soms voorzien van bladgoud.

Het werk van Karhof bevindt zich in de collecties van bedrijven, instellingen en particulieren. De kunstenaar heeft haar creaties vele malen geëxposeerd in Nederland, bij onder andere het Museum Waterland te Purmerend, het Veluws Museum Nairac in Barneveld en het Landelijk Kunstenaarsgenootschap de Ploegh te Soest. In maart 2010 is er een boek verschenen over haar oeuvre, genaamd "Gea Karhof - Grenzeloze Grafiek".

Not Just Another Canvas on the Wall