Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Geert Baas

Kunstenaar Geert Baas, geboren in 1955 te Rotterdam, heeft 1973 tot 1976 gestudeerd aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam. Momenteel woont de kunstenaar in Spijkenisse en werkt hij in Rotterdam.

Het oeuvre van Baas bestaat uit foto's, tekeningen en schilderijen. Zijn werk balanceert op de rand van figuratie en abstractie; in sommige van zijn abstracte werken lijkt de toeschouwer enige vormen te kunnen herkennen. Kenmerkend voor Baas’ creaties zijn de zorgvuldige, klare lijnen van acrylverf, die een sterk kalligrafisch beeld oproepen. De lijnen zijn snel en direct met de verftube neergezet. Ze lijken op de lijnen die vaak gebruikt worden in stripverhalen en doen denken aan graffiti tags. Door het gebruik van deze lijnen heeft Baas een duidelijk eigen handschrift en is zijn werk goed te herkennen.

Ook typerend voor zijn oeuvre is dat veel van zijn werken zijn onderverdeeld in compartimenten, zoals in twee- of drieluiken. Ieder onderdeel verbeeldt een verhaal op zich, maar maakt ook onderdeel uit van het grotere geheel. De compartimenten kunnen zowel foto's, tekeningen als schilderijen bevatten en zo wordt in het totaalbeeld het medium fotografie letterlijk naast de schilder- en tekenkunst geplaatst. De verschillende onderdelen, die gelijkwaardig zijn en evenveel aandacht vragen, passen goed bij elkaar en worden helder en direct bij elkaar gebracht in eenvoudige maar veel duidende configuraties. De foto's van Baas zijn vaak onscherp, hebben een ongebruikelijke kadering en geven de indruk dat ze per toeval zijn gefotografeerd. Met de creaties wordt de toeschouwer tot nadenken aangezet.

Baas heeft verschillende solo- en groepsexposities gehad in Nederland, bij onder andere Galerie Kasteel van Rhoon en Galerie Ramakers in Den Haag. Zijn werk is vertegenwoordigd in de collecties van instellingen en particulieren.

Not Just Another Canvas on the Wall