Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Gijs van Noort

Om ruimtes te construeren, gebruikt Gijs van Noort zijn penseel. De kunstenaar, geboren in 1958 te Den Haag, laat vormen in zijn schilderijen en diepdrukken groeien. Deze werken bestaan meestal uit twee verschillende delen. Elk deel apart vertelt een verhaal, maar gezamenlijk vormen zij steeds een nieuw geheel.

Van Noort, die aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem studeerde, heeft tot 2009 organische vormen, die vaak associaties oproepen met delen van het menselijk lichaam, in zijn creaties gebruikt. Aanvankelijk bevonden deze elementen zich in een landschappelijke omgeving, al is deze steeds meer plaats gaan maken voor een architectonische. Deze architectonische ruimte, waarin teksten en afkortingen te zien zijn, evolueert in het meest recente werk van Van Noort naar een object.

Bij onder meer het Singer Museum in Laren en het Nederlands Grafisch Museum in Groningen heeft Van Noort zijn werk tentoongesteld. Zijn kunst is opgenomen in de collecties van bedrijven, instellingen, overheden en musea, waaronder de Galerie Clement in Amsterdam. Voor zijn oeuvre ontving de kunstenaar in 1996 de Nederlandse Grafiekprijs en in 2003 de Belgische Industrieprijs voor Grafiek. Tevens ontving hij een eremedaille van de stad Oostende in het kader van de Europaprijs voor de Schilderkunst. Sinds 1984 woont en werkt Van Noort in Amsterdam.

Not Just Another Canvas on the Wall