Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Harald Vlugt

Met zijn minutieuze fotocollages en monumentale sculpturen verkreeg Harald Vlugt zijn bekendheid. De beeldhouwer, collagist en graficus, geboren in 1957 te Bergen, Noord-Holland, maakte deze veelal voor openbare ruimtes in binnen- en buitenland.

Vanuit een indrukwekkend papieren beeldarchief werkt Vlugt, die handvaardigheid en tekenen aan de Nieuwe Leraren Opleiding in Amsterdam studeerde, zorgvuldig aan zijn collages. Deze knipt en plakt hij met een speelse verbeeldingskracht tot een compact, surrealistisch geheel. Dankzij nieuwe digitale technieken kan Vlugt zijn intieme collages vergroten tot monumentale formaten.

Voor de replica van het Paleis Huis ten Bosch in Nagasaki, Japan ontwierp en produceerde Vlugt de bronzen ornamenten en sculpturen. De 1.200 m² grote wandschildering werd door Rob Scholte gemaakt.

Bij onder meer het Gemeentemuseum Den Haag, het Museum voor Communicatie te Den Haag en het Museum Meermanno in Den Haag heeft Vlugt zijn werk geëxposeerd. Zijn kunst is opgenomen in de collecties van bedrijven, instellingen en musea, waaronder het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Kröller-Müller Museum te Otterlo en het Stedelijk Museum Schiedam. Voor zijn oeuvre ontving hij in 1994 de Nationale Grafiekprijs. De kunstenaar was in 1981 de medeorganisator van de alternatieve galerie Aorta in Amsterdam. Momenteel woont en werkt Vlugt, die tevens colleges en workshops geeft, in Amsterdam.

http://www.haraldvlugt.com/

http://www.galeries.nl/index3.html

http://www.gemeentemuseum.nl/tentoonstellingen/de-ruimte-trilt-een-pennenstreek

http://www.despeeltoren.nl/kunst_wastezien_apr2013.html

Not Just Another Canvas on the Wall