Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Helene Baumel

Hélène Baumel, geboren in 1951, heeft gestudeerd aan de École nationale supérieure des beaux-arts in Parijs. Haar oeuvre bestaat uit aquatinten, gravures, houtsneden en linosneden.

De natuur staat centraal in de kunst van Baumel. Landschappen en zeegezichten worden door haar geabstraheerd weergegeven. De kunstwerken nemen de toeschouwer mee naar een imaginaire en romantische wereld. Typerend voor haar oeuvre is het prominente lijnenspel. Voor het maken van haar houtsneden en linosneden maakt de kunstenaar veel gebruik van zwart, wit en aardetinten. De aquatinten bevatten voornamelijk de kleuren blauw en groen.

Baumel heeft ook samen met dichters boeken gepubliceerd, waarvoor zij bij hedendaagse gedichten illustraties heeft gemaakt. Haar kunst is geëxposeerd in binnen- en buitenland, bij onder andere Biënnale Val d’Oise, Ermont en Galerie Corot te Frankrijk. Baumel heeft verschillende prijzen voor haar oeuvre ontvangen, waaronder een prijs voor haar kunstboeken en de kunstprijzen van de steden Bayeux en Parijs.

Not Just Another Canvas on the Wall