Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen

Vanwege onderhoudswerkzaamheden is onze website op dit moment niet beschikbaar.

Onze excuses voor het ongemak.

Herman Geerdink

Kunstenaar Herman Wilhelm Geerdink, geboren in 1951 te Emmeloord, studeerde aan de AKI, tegenwoordig ArtEZ, in Enschede en werkte bij Ateliers '63 in Haarlem. In 2005 overleed de kunstenaar op 54-jarige leeftijd te Haarlem.

Geerdink was aanvankelijk lithograaf, maar hij heeft ook collages, schilderijen en tekeningen gemaakt. De kunstenaar vervaardigde veelal werken op groot formaat, die zijn grafische achtergrond verklappen. Zijn creaties bevinden zich op de rand van de figuratieve en abstracte stijl. In zijn werk staan vaak herkenbare voorwerpen of gebeurtenissen centraal, maar deze hebben ieder hun eigen betekenis. Terugkomende onderwerpen in het oeuvre van Geerdink zijn dieren en de natuur. De kunstenaar heeft altijd veel geëxperimenteerd met grafische methodes en wilde geen gereproduceerde werken maken; de kunstwerken moesten de grafiek overstijgen. Vandaar dat hij ook verschillende technieken heeft gecombineerd. Gedurende de laatste jaren van zijn leven vervaardigde Geerdink houtdrukken en linoleumdrukken, gecombineerd met schilderwerk.

Voor zijn collages gebruikte de kunstenaar als basis collages van foto’s uit kranten, tijdschriften of reclamefolders. Deze collages werden vervolgens bewerkt en hier overheen werden geometrische patronen of rasters aangebracht. Zo nu en dan werd de bovenste laag voorzien van een derde laag met een ander motief. Dankzij deze techniek bevat Geerdinks werk vaak een veelheid aan verschillende motieven.

Het oeuvre van Geerdink is vertegenwoordigd in de collecties van bedrijven en instellingen. De kunstenaar heeft gedurende zijn carrière verschillende solo- en groepstentoonstellingen gehad, bij onder andere De Vishal in Haarlem en Arti et Amicitiae te Amsterdam.

Not Just Another Canvas on the Wall