Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Herman van der Weert

In zijn collages combineert Herman van der Weert de klassieke of natuurlijke schoonheid met banaliteiten. Deze collages gebruikt de kunstenaar, geboren in 1957 te Utrecht, als basis voor zijn zeefdrukken, tekeningen en schilderijen. Zo heeft hij bijvoorbeeld Griekse beelden met poëzieplaatjes, paradijsvogels met behangpapier en Keltische ornamenten met tuinkabouters gemaakt.

Van der Weert, die grafische en monumentale vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht heeft gestudeerd, is met veel dingen tegelijk bezig. Dit doet hij vanwege praktische redenen, zoals de verf en inkt die moet drogen, maar ook omdat beeldideeën moeten rijpen.

Bij onder meer de vereniging Kunstliefde in Utrecht en de Galerie de Rog te Grave heeft Van der Weert zijn werk geëxposeerd. Zijn kunst is opgenomen in de collecties van bedrijven en instellingen. Tegenwoordig woont en werkt Van der Weert in Utrecht. In deze stad heeft hij zijn eigen atelier en bij het nabijgelegen Grafisch Atelier drukt hij zijn prenten af.

http://www.galeries.nl/index3.html

http://www.vanderweert.com/incontradictio.htm

http://www.artofcreativity.nl/artists/herman-van-der-weert/item1393

Not Just Another Canvas on the Wall