Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Holger Lippmann

Met honderden al dan niet duizenden cirkels of vierkanten vormt Holger Lippmann zelf-geprogrammeerde motieven als bomen, landschappen en bloemen. De Duitse kunstenaar, geboren in 1960 te Mittweida, beschrijft zijn digitale kunst als ‘generative art’ of ‘e-art’. Met de computer plaats hij namelijk allemaal abstract-geometrische vormen en beeldelementen over elkaar.

Van 1985 tot 1990 studeerde Lippmann aan de Hochschule für Bildende Künste Dresden bij beeldhouwer en graficus Klaus Schwalbe. Toentertijd tekende hij veel. Hierna, in het begin van de jaren ’90, ontwikkelde hij met steun een computerkast aan de Universität Dresden. Het internet werd het medium van zijn artistieke expressie.

Zijn computervaardigheden breidde Lippmann van 1993 tot 1994 verder uit toen hij als onderdeel van een tweejarige studiebeurs aan het New York Institute of Technology ging studeren. Ook volgde hij van 1997 tot 1998 een opleiding aan het Cimdata Institut Berlin.

Een voorbeeld van Lippmanns werk is de serie van Japanse kersenbloesems. De kunstenaar citeert met deze nieuwe, gestileerde kersenbloesems de Hanami-traditie.

Bij onder meer het Kunstmuseum Heidenheim en het Leonhardi-Museum in Dresden heeft Lippmann zijn werk geëxposeerd. Tegenwoordig woont en werkt de kunstenaar in Wandlitz, Duitsland.

Not Just Another Canvas on the Wall