Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Jacobien de Rooij

Ze tekent waar ze om geeft en wat ze niet kan zien: Jacobien de Rooij. De kunstenaar, geboren in 1947 te Rotterdam, vindt dat alles wat ze in het vizier krijgt, getekend zou kunnen worden. Omdat het onmogelijk is om alles te tekenen, tekent ze het onzichtbare wat haar en haar onderwerp omgeeft: lucht en licht.

De tekeningen van De Rooij, die aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam heeft gestudeerd, zijn geen observaties maar inversies van de natuurlijke omgeving waarin zij zich bevindt. Ze draait namelijk het kijken om. Omdat ze vanuit haar onderwerp tekent, is zij de waarneming geworden.

De creaties van de kunstenaar zijn een inzage in haar ziel. Niets blijft namelijk verborgen, van dieren, bloemen, planten, groenten en fruit, en van teelt, gewas, moestuinen en woestijnen. Iedere tekening is een resurrectie.

Bij onder meer het Stedelijk Museum Schiedam, het Singer Museum te Laren, het Centraal Museum Utrecht en het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch heeft De Rooij haar werk tentoongesteld. Haar kunst is opgenomen in de collecties van bedrijven, instellingen en musea, waaronder het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Museum Jan Cunen te Oss en het Centraal Museum Utrecht. Tegenwoordig woont en werkt De Rooij in Haarlem.

http://www.jacobienderooij.nl/index2.html

http://www.galeries.nl/index3.html 

 

Not Just Another Canvas on the Wall