Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Jan Rothuizen

De tekeningen van Jan Rothuizen die vol beschrijvingen en krabbeltjes staan, tonen een moeilijk te definiëren werkelijkheid. De beeldend kunstenaar, geboren in 1968 te Amsterdam, beeldt namelijk een persoonlijk, doch niet fictieve realiteit uit. Het is voor hem een samensmelting van de on- en offline wereld, de oude en nieuwe media.

Voordat Rothuizen, die van 1988 tot 1990 aan de Gerrit Rietveld Academie en van 1992 tot 1994 bij De Ateliers in Amsterdam studeerde, de tekening vervaardigt, gaat hij te voet op onderzoek uit. Zo bezoekt hij steden, wijken, pleinen en huizen. Gaandeweg noteert hij wat hij ziet, denkt en voelt. Plekken die onder meer zijn bezocht, zijn een IKEA-showroom, een slaapkamer van een soldaat die omkwam in Afghanistan en het Achterhuis van Anne Frank. Ook verricht Rothuizen online onderzoek, onder meer via Google Earth en fora, om alle informatielagen van een plek te bestuderen. Zodra hij genoeg informatie heeft verzameld, gaat hij de tekeningen met pen van beeld en een verhaal voorzien. Het is aan de toeschouwesr hoe hij het beeld doorwandelt.

Bij onder meer het Museum De Paviljoens in Almere, het Stedelijk Museum De Lakenhal te Leiden, het Fries Museum in Leeuwarden, het Stedelijk Museum te Amsterdam en het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam heeft Rothuizen zijn werk tentoongesteld. Zijn kunst is opgenomen in de collecties van bedrijven en instellingen. Recentelijk heeft Rothuizen, die tegenwoordig in Amsterdam woont en werkt, tekeningen voor het Rijksmuseum in Amsterdam gemaakt.

http://janrothuizen.nl/index.php?/home/about/

http://thenextspeaker.com/nl/experts/jan-rothuizen/

http://www.nieuwamsterdam.nl/auteur.aspx?id=841#.UpY-mWTxTbY

http://www.galeries.nl/index3.html

 

Not Just Another Canvas on the Wall