Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Jan Wisse

Jan Wisse, geboren in 1955 te Leiden, is in 1982 afgestudeerd aan de Lerarenopleiding ZWN te Delft in Tekenen en Handvaardigheid. Daarna heeft hij studies gevolgd aan de Academie van Beeldende Kunst in Rotterdam en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Momenteel woont en werkt Wisse afwisselend in Nederland en Singapore.
Het oeuvre van Wisse bestaat uit schilderijen, tekeningen en sculpturen. Zijn werken, die tot de figuratieve stijl behoren, belichten de menselijke hoedanigheid. Menselijke figuren of details van mensen, zoals hoofden, schouders en buiken, worden natuurgetrouw weergegeven. Soms wordt dit thema uitgewerkt in persoonlijke karakters, soms in een breder thema. Mensen worden vaak met een bijna fotografische precisie geschilderd.

Aan het begin van zijn carrière heeft Wisse wandobjecten gemaakt waarbinnen hij schilderkunst en sculptuur verenigde. Later is hij voornamelijk op het platte vlak gaan werken. De kunstenaar heeft ook veel paneelschilderijen gemaakt: schilderijen op een houten drager. Vaak zijn dit geen vierkanten en rechthoeken, maar suggestieve combinaties van eivormen, cirkels en andere vormen. Wisse benut de beeldende mogelijkheden van de te beschilderen oppervlakten zo volledig mogelijk. De contour, de omtrek van schilderijen, vormen een eenheid met de geschilderde afbeelding. Daarnaast voegt hij soms verschillende materialen toe aan het kunstwerk, zoals metaal, kunststof en textiel.

Het werk van Wisse is wereldwijd tijdens vele solo- en groepstentoonstellingen geëxposeerd, onder andere tijdens The Asian Art Fair in Singapore, in het Museum Het Prinsenhof in Delft en in het Grand Palais in Parijs. Zijn oeuvre is vertegenwoordigd in openbare en particuliere kunstcollecties in binnen- en buitenland. Naast zijn werk als beeldend kunstenaar geeft Wisse les, onder andere bij VAK, centrum voor de kunsten te Delft.

Not Just Another Canvas on the Wall