Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Jean-Marc Scanreigh

Jean-Marc Scanreigh, geboren in 1950 te Marrakech, Marokko, studeerde Natuurkunde en Scheikunde. Echter, hij stopte hiermee toen hij in 1972 in aanraking kwam met de abstracte kunst. De kunstenaar werd toen geïnspireerd door het Amerikaanse minimalisme en de Franse avant-garde kunstenaars. Sinds 2007 woont hij in Nîmes, Frankrijk.

Het oeuvre van Scanreigh bestaat uit tekeningen, schilderijen en grafiek, met name linosneden, etsen en houtdrukken. Alhoewel de toeschouwer af en toe wat herkenbare motieven lijkt te zien in zijn kunstwerken, werkt hij hoofdzakelijk in het abstract neonexpressionisme. Typerend voor zijn stijl is het gebruik van sierlijke vormen en vrolijke kleuren. Voornamelijk de kleur roze wordt erg vaak gebruikt door Scanreigh. Hierdoor hebben zijn kunstwerken een romantische en vrolijke uitstraling.

Werken uit de jaren ’90 zijn gemaakt met gemengde technieken en hebben veelal een collageachtige uitstraling. Recentelijk werk, dat Scanreigh sinds 2000 heeft gemaakt, komt grafisch en intens over. De kunstenaar maakt de laatste jaren steeds vaker kunstwerken van groot formaat.

Sinds de jaren ’90 heeft Scanreigh veel prenten en affiches gemaakt die gepubliceerd zijn in boeken. Ook heeft hij talrijke illustraties gemaakt voor boeken en gedichtenbundels. In 1973 had de kunstenaar zijn eerste expositie. Zijn werk is tentoongesteld bij onder andere de internationale kunstbeurs Art Basel. Sinds 1978 heeft Scanreigh lesgegeven aan verschillende kunstacademies in St. Stephen, Saint-Etienne en Besançon.

Not Just Another Canvas on the Wall