Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Joke Baas

Joke Baas, geboren in 1959 te Enschede, heeft van 1987 tot 1991 gestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Momenteel woont en werkt de kunstenaar in Haarlem.

Het oeuvre van Baas bestaat uit schilderijen, grafiek en bewerkte foto's. In haar werk, dat vaak een romantische uitstraling heeft, komen figuratieve beeldelementen voor, zoals landschappen, bloemen en huizen. Deze componenten worden veelal geabstraheerd weergegeven.

Typerend voor de kunst van Baas is de gelaagdheid in schilderijen. De creaties zijn opgebouwd uit verschillende lagen temperaverf en zijn vervaardigd middels gemengde technieken. De kunstenaar bewerkt ook foto's – veelal van bloemen - die ze tijdens haar vele reizen door Azië heeft gemaakt. Stukken van een foto worden overgeschilderd, wat bij de toeschouwer leidt tot enerzijds een gevoel van herkenning en anderzijds een gevoel van vervreemding.

Het oeuvre van Baas is vele malen geëxposeerd in Nederland, waaronder bij Galerie Maas te Rotterdam, bij het Kunsthuis 13 in Velp en tijdens de KunstRAI te Amsterdam. Haar werk bevindt zich in de collecties van bedrijven en instellingen.

Not Just Another Canvas on the Wall