Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Joyce Bloem

In haar werk brengt Joyce Bloem een eigen mythologie tot uitdrukking. Voornamelijk twee gestalten nemen een belangrijke plaats in haar oeuvre: de danser en de wachter. De beweeglijke, zoals de Russische danser Nijinsky, en de onbeweeglijke personages vertaalt de Indonesische beeldend kunstenaar en dichter, geboren in 1951, in haar video’s, installaties, sculpturale keramiek, gedichten en verhalen.

Bloem, die van 1975 tot 1979 aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg studeerde, reist de gehele wereld over om zich te laten inspireren. Hierdoor wordt haar kunst als spiritueel gezien. De creaties die Bloem vervaardigt, worden zowel in haar woonplaats Tuil als elders gemaakt. Zo werd op het terrein van de World Art Delft een hut gebouwd waar geesten zich thuis konden voelen. Tevens in China heeft ze werk ter plaatse gemaakt. Recentelijk heeft de kunstenaar werk gecreëerd op Java, in Yogyakarta. Hier werd in december 2009 het zesde symposium van World Art Delft gehouden, met als thema ‘Art under the vulcano’.

Bij onder meer het Stedelijk Museum Zwolle, de Galerie de Boog in IJsselstein en de World Art Delft heeft Bloem haar werk tentoongesteld. Haar kunst is opgenomen in de collecties van bedrijven en instellingen.

http://www.piperade.eu/Joyce_Bloem

http://www.aartvanzoest.nl/joyce_bloem

http://www.constructart.com/joycebloem/biografie.html

Not Just Another Canvas on the Wall