Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Jules Bekker

Beeldend kunstenaar Jules Bekker, geboren in 1939 te Den Haag, volgde zijn opleidingen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en de Vrije Academie in Den Haag. Momenteel woont en werkt hij in Harlingen.

Het oeuvre van Bekker, dat bestaat uit schilderijen en zeefdrukken, is origineel en heeft een sensueel en humoristisch karakter. In zijn figuratieve werken komen vaak mensen en dieren voor, al verbeelden zijn latere werken dikwijls droomlandschappen met daarin surrealistische motieven. Bekker schildert een wereld in ontwikkeling waar niets vaststaat, met indrukwekkende landschappen die bewoond worden door fantasiedieren. De mensfiguren en dieren hierin hebben vaak een diepere en symbolische betekenis. Sommige werken bereiken een zekere mate van abstractie, waardoor hierin slechts enkele elementen van de onderwerpen te herkennen zijn.

Kenmerkend voor de werken van Bekker is het gebruik van speelse lijnen en patronen en bijzondere vormen. De figuren, die met zachte, subtiele kleuren zijn ingekleurd, hebben dikwijls scherpe contouren en lijken soms uit fragmenten te bestaan. De zonnige en kleurrijke landschappen, die tot stand komen door schilder- en grafische technieken te combineren, hebben harmonieuze composities.

Het oeuvre van Bekker bevindt zich in collecties van particulieren, bedrijven en musea, waaronder het Gemeentemuseum Den Haag, het Stedelijk Museum te Amsterdam en Het Prinsenhof in Delft.

Not Just Another Canvas on the Wall