Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Keimpe Kootstra

Zijn innerlijke dromen en verlangens probeert Keimpe Kootstra te vangen in zowel abstracte als figuratieve vormen. De kunstenaar, geboren in 1948, heeft van 1974 tot 1979 aan de Academie Vredeman de Vries in Leeuwarden en van 2005 tot 2007 aan de Klassieke Academie in Groningen gestudeerd. Kootstra is van de verbeelding, associaties en intuïtie en beeldt daarom zijn gevoelens en stemmingen uit. Alles kan een aanleiding zijn om een schilderij of tekening te maken, zoals een herinnering, foto, ontmoeting of gebeurtenis. Het bereiken van een doel, het verkrijgen van een resultaat, het oplossen van een raadsel en het doordringen van een geheim is het enige wat het interesseert.

“De laatste drie à vier jaar ben ik bezig met buiten schilderen, op locatie dus. Ik zoek een plek op die mij een bepaald gevoel geeft. Ik ga zitten en zet mijn ezel op. In de brandende zon of in de sneeuw. Het maakt mij niet uit. Als het even kan moet het in één keer raak zijn, maar wel met een impressionistische losse toets op klein formaat doek of paneel, nat in nat, geschilderd. Als autodidact (met kunstacademie) gebeurt het met vallen en opstaan en de bekende twijfels. Het enige wat mij interesseert is om steeds beter te gaan schilderen, en om te zoeken naar wat eigen is en dat met veel plezier. De schilders voor wie ik een diepe buiging maak zijn natuurlijk de grote impressionisten en uit eigen land Israëls, Breitner, Kees Verwey en Bayens, Hendrik Jan Wolter en nog een paar”, aldus Kootstra.

Bij onder meer de KunstRAI in Amsterdam en de Martinikerk te Franeker heeft Kootstra zijn werk getoond. Zijn kunst is opgenomen in de collecties van instellingen en bedrijven. Tegenwoordig woont en werkt Kootstra in het Friese Hardegarijp.

http://www.keimpekootstra.nl/index_bestanden/Page310.htm

http://www.musea.nu/mnkunstenaar.asp?artistnr=16890&vane=1&em=&meer=&sessionti=615185105

Not Just Another Canvas on the Wall