Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen

Er zijn geen werken beschikbaar

Koen Ebeling Koning

Ook al maakt Koen Ebeling Koning geen zelfportretten, zelf is hij vaak het onderwerp van zijn werk. De kunstenaar, geboren in 1968 te Enschede, probeert de ogenblikken waarop mensen zichzelf onbespied wanen, vast te leggen. Dit terwijl ze een gewone dagelijkse handeling verrichten, zoals schilderen, uit de kraan drinken of telefoneren.

Ebeling Koning, die van 1987 tot 1992 aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede en van 1993 tot 1994 aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam studeerde, maakt eerst altijd foto’s van zichzelf. “De basis van elk schilderij is een foto die ik met de zelfontspanner maak. Maar dat doe ik niet om mezelf centraal te stellen, het had net zo goed iemand anders kunnen zijn”, aldus de kunstenaar. De foto’s gebruikt hij om duidelijke vormen te schilderen zonder al te veel te willen suggereren.

Bij onder meer het Museum Waterland in Purmerend, het Bonnefantenmuseum te Maastricht en het Museum voor Schone Kunsten in Oostende, België heeft Ebeling Koning zijn werk getoond. Zijn kunst is opgenomen in de collecties van bedrijven, instellingen en musea, waaronder de Galerie Van Krakendonk in Den Haag en het Museum Het Valkhof te Nijmegen. Voor zijn oeuvre ontving de kunstenaar verschillende prijzen, zoals de Koninklijke Subsidie voor de Vrije Schilderkunst in 1994. Momenteel woont en werkt Ebeling Koning, zoon van kunstenaar Hans Ebeling Koning, in Amsterdam.

Not Just Another Canvas on the Wall