Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Leslie Browne

In haar creaties beeldt Leslie Browne haar kritiek op de Amerikaanse middenklasse uit, alsmede het effect dat de westerse wereld op sociaal vlak heeft in de wereld. Hierdoor is het werk van de kunstschilder, geboren in 1953 te Los Angeles, sentimenteel. Zonder mensen, maar met huizen, interieurs en auto’s, die duidelijk aanwezig zijn, schildert ze haar gevoel.

Browne heeft vier opleidingen gevolgd in tekenen en schilderen: van 1972 tot 1974 aan de California College of Arts in Oakland, van 1974 tot 1975 aan het Santa Barbara Art Institute in Santa Barbara, van 1977 tot 1979 aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en in 1979 aan de Otis College of Art and Design in Los Angeles. Haar werk is beïnvloed door televisie en film, geschilderd in dunne lagen, zonder dat de penseelstreken zichtbaar zijn.

In haar recente werken richt Browne zich op willekeurige landschappen van straten en snelwegen, die zowel vervreemding als romantiek brengen in het dagelijks rijden. Deze zogeheten wegschilderijen zijn vergelijkbaar met de digitale wegen vandaag de dag. Volgens de kunstenaar is de plaats waar je je nu begeeft, niet zo belangrijk als waar je naartoe wilt. Door de overbevolkte wereld van geavanceerde technologie, zijn we gewend te functioneren als individu. We reizen namelijk in onze auto’s naar ons werk en surfen thuis of onderweg het internet over.

Toch is het symbool van onderweg zijn ook hoopvol, want misschien zullen we onze doelen bereiken. Zo wordt het idee dat we controle hebben over onze toekomst, uitgebeeld in de auto’s op de weg. Toch gaan we alleen, geïsoleerd in individuele capsules die we auto’s noemen.

Bij onder meer het Joods Historisch Museum in Amsterdam, het Rijksmuseum Twenthe te Enschede en het Museum Jan Cunen in Oss heeft Browne haar werk tentoongesteld. Haar kunst is opgenomen in de collecties van instellingen en bedrijven. Sinds 1994 heeft Browne lesgegeven aan de Hogeschool voor de Kunsten in ’s-Hertogenbosch, de Arts Academy te Isomata en de Vrije Academie in Amsterdam. Momenteel woont en werkt Browne, die sinds 2002 doceert aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda, in Amsterdam.

http://www.lesliebrowne.com/index2.htm

http://www.galeries.nl/index3.html

Not Just Another Canvas on the Wall