Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Lotte van Lieshout

In veel van de schilderijen van Lotte van Lieshout staat één persoon centraal. De kunstschilder, geboren in 1978 te Neerpelt, België, toont in haar desolate landschappen meestal een vrouw, maar soms ook een man in een min of meer exotisch of bizar uniform. De mensfiguur is omringd door raadselachtige rekwisieten, zoals kastelen, kerken, schedels, fakkels, bushaltes, stoplichten, parkieten, lantaarns of afzetlinten.

Van Lieshout, die in 2003 afgestudeerd is aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in ’s-Hertogenbosch, laat vuur en licht, mist en nevel zo nu en dan domineren in haar creaties. Bijzonder is vaak de hallucinerende kleurstelling.

Bij onder meer het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, het Museum van Bommel van Dam te Venlo, het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch en het Museum De Wieger in Deurne heeft Van Lieshout haar werk tentoongesteld. Haar kunst is opgenomen in de collecties van bedrijven, instellingen en musea, waaronder SCHUNCK* in Heerlen. Voor haar oeuvre werd de kunstenaar meerdere malen genomineerd, zoals voor de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst in 2009.

Not Just Another Canvas on the Wall