Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Lukie de Bree

Lukie de Bree, geboren in 1953 te Hilversum, studeerde van 1977 tot 1981 aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, en heeft in 1992 lessen gevolgd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

In het oeuvre van De Bree, dat bestaat uit schilderijen, etsen en textiel, staat de natuur centraal. In haar schilderijen en etsen uit ze haar eigen interpretatie van de schoonheid van de natuur. Voor het maken van haar creaties gebruikt ze uit karton gesneden sjablonen, die laag over laag op papier of doek worden aangebracht. Etsen worden gemaakt met behulp van een zinken plaat. De Bree gebruikt warme aardkleuren voor het maken van haar schilderijen en etsen.

Recentelijk is de kunstenaar ook begonnen met het vervaardigen van textiel. Hiervoor gebruikt De Bree patronen die ze zelf ontwerpt of ontdekt in de natuur. Met behulp van de zeefdruktechniek worden de patronen op stof gezet. De textiele werken bestaan veelal uit florale patronen en sierlijke lijnen. Door het combineren en herhalen van patronen ontstaan abstracte beelden.

Het oeuvre van De Bree is vertegenwoordigd in de collecties van particulieren, bedrijven en instellingen. Haar kunst is geëxposeerd bij onder andere het Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam, het Museum Beeckesteijn te Velsen, het Rijksmuseum in Amsterdam en het Gemeentemuseum Den Haag.

Not Just Another Canvas on the Wall