Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Lydia Schouten

In haar creaties draait het altijd om een verhaal: Lydia Schouten. De beeldend kunstenaar, geboren in 1948 te Leiden, studeerde van 1967 tot 1976 aan de Vrije Academie in Den Haag en de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam. In haar vroegere werken stelde ze de vrouw als seksobject aan de kaak, maar tegenwoordig beeldt Schouten in haar performances, video’s en installaties de thema’s eenzaamheid, seks en geweld uit.

Rond 1981 stapte Schouten over van performance art naar video. Ze was toen lid van Times Based Arts, een vereniging van videokunstenaars die een belangrijk rol speelde in het verzamelen, distribueren en ondersteunen van videokunst.

Bij onder meer het Museum Ludwig in Keulen, het Centre Georges Pompidou te Parijs, de Torch Gallery in Amsterdam, het Institute of Contemporary Art te New York en het Metropolitan Museum of Photography in Tokio heeft Schouten haar werk tentoongesteld. Haar kunst is vertegenwoordigd in de collecties van musea en instellingen, waaronder de Rotterdamse Schouwburg en het Museum Het Domein te Sittard. Het werk van Schouten is ook in het openbaar te bewonderen, zoals het ‘Monument voor de Verdronken Dorpen’ in Colijnsplaat, Zeeland. Deze toren uit 2009 is gemaakt om de 117 ‘verloren dorpen’ en hun mensen te herinneren, die tijdens Watersnoodramp in 1953 onder het water bedolven raakten. Tegenwoordig woont en werkt Schouten in Rotterdam en Amsterdam.

http://www.cultureelwoordenboek.nl/index.php?lem=7164

http://www.cultureelerfgoed.nl/collectie/24top/lydia-schouten

http://www.galeries.nl/index3.html

http://www.geschiedeniszeeland.nl/tab_themas/themas/verdronken_geschiedenis/kaart_verdronken_dorpen/

Not Just Another Canvas on the Wall