Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen

Marieke Bolhuis

Vergezichten bewerkt Marieke Bolhuis zodat er nieuwe landschappen ontstaan. De kunstenaar, geboren in 1962, fotografeert sinds 2003 gebieden die van bijzonder belang zijn voor de geschiedenis van de aarde en de mensheid. Hiervoor reisde zij af naar het vroegere Mesopotamië en Japan, Tenerife, IJsland, Lanzarote, Jordanië, Japan, Israël en Turkije.

Bolhuis, die van 1980 tot 1981 aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam en van 1982 tot 1984 aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede studeerde, laat zich inspireren door gebeurtenissen die ons handelen bepalen, zoals een shooting op een Amerikaanse high school in 1978. Daarom heeft de kunstenaar onder meer barre vulkanische landschappen gefotografeerd. Landschappen waar eens het leven begon, maar waar het nu net zo gemakkelijk opgeblazen kan worden. Het is om onze kwetsbaarheid te onderstrepen.

Bij onder meer het Stedelijk Museum Zwolle en het Peace Museum in Nagasaki, Japan heeft Bolhuis haar werk tentoongesteld. Haar kunst bevindt zich in vele publieke en privéverzamelingen. Via de collectie van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn haar foto’s vaak te zien in Nederlandse ambassades in onder meer Abu Dhabi, Shanghai, Teheran, Manilla en Washington D.C. Tegenwoordig woont en werkt Bolhuis in Amsterdam.

http://www.mariekebolhuis.com/NL_.html

http://www.kunstcentrum.nl/kunstenaars/C85/Marieke-Bolhuis.html#.UpZa6GTxTbZ

http://www.galeries.nl/index3.html

Not Just Another Canvas on the Wall