Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Marisca Voskamp

In boter schilderde zij een jong, verliefd stel en van zeep heeft ze beelden gemaakt: Marisca Voskamp. De beeldend kunstenaar, geboren in 1970, werkt graag met alledaagse materialen. “Mensen lijken alleen nog maar bezig te zijn met materiële zaken. Je bent wat je hebt, of wat je moet hebben”, aldus Voskamp.

Het schilderij ‘Boterbriefje’, dat van boter is gemaakt, leeft net als de liefde. Zo smelt de boter als het licht achter het doek aangaat, en stolt het als het licht dooft. Dit effect heeft Voskamp alleen kunnen bereiken met margarine van Albert Heijn, die de juiste gele tint had. Roomboter werd volgens haar grijs als je het op het linnen aanbrengt.

Sinds Voskamp is afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, waar ze van 1989 tot 1995 aan de audiovisuele afdeling studeerde, exposeerde ze geregeld op groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland. Zo toonde ze in 1997 drie dagen in de Torch Gallery in Amsterdam zeven levensgrote, naakte evenbeelden, die uit glycerinezeep zijn gegoten. Mensen mochten deze beelden aanraken en er hun handen mee wassen. Mensen iets laten doen, vindt ze spannend. Het draait om de interactie.

Bij onder meer het Museum IJsselstein, het Museum Beeckestijn in Velsen-Zuid, het Maliebeeld te Den Haag, het CODA Museum in Apeldoorn en de Torch Gallery te Amsterdam heeft Voskamp haar kunst getoond.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/592668/2001/02/22/Marisca-Voskamp-vangt-liefde-in-boter.dhtml

http://kunst.nu/mnkunstenaar.asp?artistnr=2793&vane=1&em=&meer=&sessionti=406029608

Not Just Another Canvas on the Wall