Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Marli Turion

De vrouw staat centraal in het oeuvre van Marli Turion. In lagen en rasters geeft de beeldend kunstenaar vrouwen ongrijpbaar, maar ook fragiel en kwetsbaar weer. Door bijvoorbeeld de hoofden in haar pixelachtige schilderijen te omsluieren, komt zij dicht bij de mens in al zijn breekbaarheid.

Turion, die aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht en de Academie voor Beeldende Kunsten Arnhem studeerde, kiest haar onderwerpen aan de hand van krantenknipsels, tekeningen, reproducties, eigen foto’s en beelden op het internet. Met behulp van foto’s, computertechnieken, tekeningen en schilderijen, waarin beelden over elkaar zijn geplaatst, onderzoekt ze de verhouding tussen echte levende vrouwen en de manier waarop zij worden afgebeeld.

Bij onder meer het Museum Waterland in Purmerend, het Gorcums Museum te Gorinchem en het Museum de Fundatie in Zwolle heeft Turion haar werk tentoongesteld. Haar kunst is opgenomen in de collecties van bedrijven, instellingen en musea, waaronder het Museum Henriette Polak te Zwolle. Voor haar oeuvre ontving de kunstenaar verscheidene stipendia en reis- en werkbeurzen. Momenteel woont en werkt Turion, die de Nederlandse Grafiekprijs heeft gewonnen, in Amsterdam.

http://www.galeries.nl/index3.html http://www.marliturion.nl/presentation.html

Not Just Another Canvas on the Wall