Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Martin R. Baeyens

Martin R. Baeyens, geboren in 1943 te Melle, België, volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent.

Het figuratieve werk van Baeyens bestaat uit schilderijen, ex libris – eigendomsmerkjes in boeken – en grafiek, met name zeefdrukken. De balans tussen natuur en technologie staat centraal in zijn oeuvre. De werken hebben een verfijnde symboliek en een gebalanceerde en rustige uitstraling. De kunstenaar maakt soms ook gebruik van een bijzondere techniek om zijn kunstwerken te maken. Zo wordt verstoven verf geprojecteerd op het doek, en na de verwijdering hiervan blijft er een smetteloos spoor achter. In de werken en collages van Baeyens kunnen veel contrasten gevonden worden.

Baeyens staat ook bekend om de vele - al meer dan 500 – ex libris (Latijn voor 'uit de boeken') die hij heeft gemaakt. Dit zijn symbolische eigendomsmerken, voorzien van een afbeelding, die duidelijk maken uit wiens boekenverzameling een boek komt. Baeyens gebruikt hedendaagse digitale technieken voor het maken van zijn ex libirs.

Baeyers is eredocent aan de Hogeschool Gent, departement Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Ook is hij gastdocent geweest aan universiteiten in de Verenigde Staten, China, Turkije en Noord-Cyprus. Het werk van Baeyens is wereldwijd meer dan duizendmaal tentoongesteld. De kunstenaar heeft 114 prijzen en internationale onderscheidingen ontvangen voor zijn kunst, waarvan meer dan tachtig voor zijn ex libris.

Not Just Another Canvas on the Wall