Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Mathieu Meijers

Het oeuvre van Mathieu Meijers, geboren in 1951, bestaat uit schilderijen, grafiek en beeldhouwkunst. De kunstenaar werkt in verschillende stijlen; hij maakt zowel abstracte als figuratieve kunstwerken en creaties die zich bevinden op het spanningsveld tussen deze twee stijlen. Zo heeft hij realistische portretten gemaakt, kunstwerken die abstracte, simpele vormen verbeelden en werken waarop fantasierijke figuren te vinden zijn.

Herinneringen aan zijn jeugd fungeren als inspiratiebron voor zijn kunst. Alle kunstwerken van Meijers verbeelden een sensitieve wereld waarin alter ego's verhalen verbeelden over de jeugd en geboortegrond van de kunstenaar.

Veel werken van Meijers lijken op een synergie tussen schilder- en tekenkunst. Kenmerkend voor zijn kunstwerken is het lijnenspel; de werken hebben scherpe lijnen en contouren. De creaties hebben een grafische uitstraling. De kunstenaar werkt met een veelvoud aan materialen om zijn werken te maken, zoals potlood, viltstift, Oost-Indische inkt en gouache. Meijers maakt ook gebruik van onconventioneel gereedschap zoals goud, zilver, iriserende pigmenten, eitempera, palladium en caseïne, een dierlijk eiwit. Palladium is een edelmetaal dat tot niet zo lang geleden enkel in de industriële sector werd gebruikt. Meijers maakt met name graag gebruik van goud, omdat dit het onvoorstelbare van zijn herinneringen markeert. Ook verwerkt hij regelmatig teksten in zijn kunstwerken.

Veel van de kunstwerken van Meijers zijn van groot formaat. De kunstenaar heeft ook verschillende muurschilderijen gemaakt.

Zijn oeuvre is vertegenwoordigd in de collecties van bedrijven, particulieren en instellingen. Hij heeft zijn werk onder andere geëxposeerd bij het Museum Catharijneconvent in Utrecht en tijdens de KunstRAI te Amsterdam. Naast beeldend kunstenaar is Meijers sinds eind jaren '80 ook docent aan de Design Academy Eindhoven.

Not Just Another Canvas on the Wall