Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Mattijs van den Bosch

De onnadrukkelijke straattaferelen van Mattijs van den Bosch bieden troost in hun alledaagsheid. De kunstschilder, geboren in 1964 te Rabat, Marokko, beeldt deze scènes uit in heldere kleurvlakken en gestileerde partijen. Ontdaan van individuele kenmerken staan de werklieden op straat, de politieagenten, spoorwerkers, ambulancebroeders en bouwvakkers, centraal in zijn werken.

Van den Bosch heeft van 1986 tot 1993 gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem en de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. In de jaren 2000 werkte de kunstenaar voor de Galerie de Praktijk in Amsterdam van Dirk Vermeulen. Hier zaten vele (figuratief) werkende schilders onder één dak, zoals Natasja Kensmil, Ronald Ophuis, Wouter van Riessen en Bas Meerman. Tegenwoordig bestaat de galerie niet meer.

Naast het werken op grote doeken, maakt Van den Bosch ook fijne, kleine werkjes. Zo creëert hij op een aantal paneeltjes en op papier haventaferelen, het circus in de stad, vuilnismannen en het slijpen van een tramrail. De scènes worden vervaardigd met acrylverf.

Bij onder meer het Museum Het Valkhof in Nijmegen, het Museum van Bommel van Dam te Venlo, het Museum Jan Cunen in Oss en het Bonnefantenmuseum te Maastricht heeft Van den Bosch zijn werk tentoongesteld. Zijn kunst is opgenomen in de collecties van bedrijven en instellingen. Voor onder meer de meisjesportretten ontving hij in 1998 de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst. Momenteel woont en werkt Van den Bosch in Amsterdam.

Not Just Another Canvas on the Wall