Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen

Michel Hoogervorst

Michel Hoogervorst, geboren in 1961 te Sassenheim, heeft van 1982 tot 1987 aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag gestudeerd.

Het oeuvre van Hoogervorst bestaat uit schilderijen van acryl- en alkydverf, tekeningen en etsen. Door het gebruik van lijnen en vlakken worden de doeken in verschillende compartimenten verdeeld. Binnen lijnenrasters of vlekkenpatronen vertelt de kunstenaar zijn verhaal. Zijn werk verbeeldt vaak ingetogen observaties van alledaagse voorwerpen en onderwerpen. Zo worden in de creaties van Hoogervorst onder andere ontspruitende bloembollen, appels en peren, en stijgende druppels in grafische beelden vertaald. Soms zijn de details van de onderwerpen of voorwerpen herkenbaar, maar meestal zijn deze tot mooie en heldere vormen geabstraheerd. Alle abstracte werken, die een enorme rust uitstralen, hebben heldere kleuren en indringende, monumentale composities.

Naast zijn werk als kunstenaar, doceert Hoogervorst sinds 1990 ook aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. De kunstenaar heeft sinds 1987 vele solo- en groepsexposities gehad in Nederland, waaronder bij Galerie Ramakers in Den Haag. Het werk van Hoogervorst bevindt zich in particuliere en publieke kunstcollecties, van onder andere het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Hortus Botanicus in Leiden.

Not Just Another Canvas on the Wall