Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Min Kim

Het emotionele van Aziatische strips combineert Min Kim met het psychedelische surrealisme van de jaren ’70. De kunstenaar, geboren in 1975 te Seoul, vervaardigt creaties waar manga-achtige figuren in een wereld van flora en fauna leven. Het is de beeldtaal die ze zowel in Zuid-Korea als in de Verenigde Staten heeft ontwikkeld.

Kim, die in 1993 aan de New World School of the Arts in Miami studeerde, gebruikt de westerse hedendaagse kunst om haar werken te vormen, al staat ze zeker niet stil bij het verleden. In plaats daarvan zoekt ze naar visuele tradities in verschillende culturen. De essenties hierin probeert ze te uiten in haar werk.

De culturele potpourri wordt naar haar eigen taal van vorm en techniek vertaald. Het ligt aan haar inspiratie, die elke keer verschilt, hoe het werk eruit komt te zien. Meestal bevat de uiteindelijke creatie een geheel van levendige kleuren, bekwame papierkunst en een gevoel van eerlijke onschuld. De gestileerde figuren hierin zijn vaak opgesteld in grijs, in contrast met hun omgeving. Toch verschillen ieder keer de verhalen die Min wil vertellen. De ogenschijnlijke tegenstrijdige keuzes symboliseren het gevoel van hetzelfde en anders zijn. Het is hoe onze hedendaagse multiculturele samenleving er vandaag de dag uitziet.

Bij onder meer de Torch Gallery in Amsterdam heeft Kim haar kunst geëxposeerd.

http://www.torchgallery.com/min-kim/churning-rhythm-of-what-s-outside-of-me.html

http://www.galeries.nl/index3.html

Not Just Another Canvas on the Wall