Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen

Nick Renshaw

Beelden van mensfiguren met absurd grote hoofden staan centraal in het oeuvre van Nick Renshaw. De Britse beeldend kunstenaar, geboren in 1967 te Driffield, wil met deze keramieken hoofden, die hol van binnen zijn en uit een stuk zijn gebakken, laten zien dat het in deze tijd enkel om de hersenen draait. Waardering voor vooruitgang en intelligentie dus, al staat het hoofd echter alleen.

Renshaw heeft maar liefst zes opleidingen gevolgd. Hij startte in 1985 met een opleiding aan de York College of Art in York, die hij in 1986 afrondde, gevolgd door een studie aan de Alfred University te Alfred, Verenigde Staten in 1988. Tijdens deze opleiding studeerde Renshaw 3D design aan de Manchester Polytechnic van 1986 tot 1989. Na een korte pauze studeerde de kunstenaar van 1993 tot 1995 door aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, waar hij cum laude zijn studie keramiek afrondde. In 1997 bezocht hij het Pratt Institute te New York en tenslotte studeerde hij in datzelfde jaar af aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. Hier behaalde hij zijn mastergraad in vrije vormgeving.

Beelden van wachters, dromers en vrienden zijn door Renshaw gevormd uit klei met kleur en structuur. Deze mensfiguren staan symbool van wat je als mens kunt bereiken, zoals een betekenis en identiteit. Respect, verwondering en nieuwsgierigheid, maar ook ontroering staan voor de uniek, dappere en eveneens dwaze mens. “Het is bijzonder om een mens te zijn”, vindt Renshaw.

Bij onder meer het Gemeentemuseum Den Haag, het Museum Het Princessehof in Leeuwarden, het Noordbrabants Museum te ’s-Hertogenbosch en het Frans Hals Museum in Haarlem heeft Renshaw zijn werk getoond. Zijn kunst is opgenomen in de collecties van bedrijven, instellingen en musea, waaronder het Keramiekmuseum Het Princessehof in Leeuwarden. Sinds 1993 woont en werkt Renshaw in Amsterdam.

http://www.nickrenshaw.com/cv.html

http://www.capriolus.nl/nl/content/renshaw-nick

http://www.kunstportal.nl/mnkunstenaar.asp?artistnr=1251&vane=1&em=&meer=&sessionti=401312341

Not Just Another Canvas on the Wall