Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen

Ondine de Kroon

Sinds twintig jaar werkt Ondine de Kroon consequent met de linosnedetechniek. Daarnaast gebruikt de beeldend kunstenaar, geboren in 1964 te Den Haag, ook keramiek en ruimtebepalende installaties, maar meestal beeldt ze met intieme, kleurrijke en zwart-wit prentjes culturele en multiculturele thema’s uit.

Experimenteren doet De Kroon graag. Door haar grafiek op bijzondere dragers te drukken, wordt bijvoorbeeld een narratief element aan haar linosneden toegevoegd. Zo heeft ze voor de recente serie ‘Godshuizen’ creaties gedrukt op hoofddoeken. Een ander voorbeeld is een familie die op de binnenkant van een bungalowtent is weergeven.

Bij onder meer de Pulchri Studio in Den Haag, het Centrum voor Beeldende Kunst te Rotterdam en het Teekengenootschap Pictura in Dordrecht heeft De Kroon haar werk geëxposeerd. Haar kunst is opgenomen in de collecties van bedrijven en instellingen. Voor haar oeuvre ontving de kunstenaar vele subsidies en stipendia, waaronder de subsidie Centrum Beeldende Kunst Rotterdam – Onderzoek en Ontwikkeling in 2011 en 2012. Naast kunstenaar, werkt De Kroon ook als organisator van debatten, symposia en tentoonstellingen over hedendaagse grafiek. Tevens geeft ze regelmatig workshops en lezingen. Momenteel woont en werkt De Kroon in Rotterdam.

http://www.rotterdamsekunstenaars.nl/nl/toekenningen/o-o-2012-een-keuze/o-o-ondine-de-kroon-en-blanc-et-noir

http://www.ondinedekroon.nl/CV%20Ondine%20de%20Kroon.htm

http://www.musea.nu/mnkunstenaar.asp?artistnr=7625&vane=1&em=&meer=&sessionti=828972242

http://www.kunstinzicht.nl/kunst/adres/4877/ondine-de-kroon-beeldende-kunst.html

Not Just Another Canvas on the Wall