Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen

Onno de Graaf

Onno de Graaf, geboren in 1956 te Alblasserdam, behaalde in 1981 zijn diploma aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Momenteel woont en werkt de kunstenaar in het Zeelandse Kats.

De Graaf maakt hoofdzakelijk zeefdrukken en monoprints. Monoprints zijn eenmalige afdrukken op Japans papier die vervolgens worden gecamoufleerd op het doek.

Aanvankelijk maakte de kunstenaar expressionistische werken met veel kleuren. Echter, de laatste jaren heeft De Graaf meer ingetogen creaties gemaakt. De toegepaste kleuren en afbeeldingen zijn hierin subtieler. Door de jaren heen is de lijnvoering en structuur steeds belangrijker geworden in de werken van De Graaf. Onderwerpen die hierin veelal geabstraheerd worden verbeeld, zijn katten, kippen, uilen, kraaien, boten, bloemen en kastelen.

Voor het vervaardigen van zijn monoprints tekent en schildert De Graaf zijn voorstelling op speciaal geprepareerde panelen, die onder andere uit pure pigmenten vetkrijt en drukinkten bestaan. Vervolgens kleurt hij de panelen in met as of aquarel en batikverf en wordt de tekening of schildering op Japans papier afgedrukt.

De Graaf heeft verschillende solo- en groepsexposities gehad in Nederland, bij onder andere Galerie T in Middelburg en Galerie Judy Straten te Horst.

Not Just Another Canvas on the Wall