Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen

Ori Ben-Zeev

Schilder Ori Ben-Zeev, geboren in 1949 te Jeruzalem, Israël, heeft zijn opleiding tot kunstenaar voltooid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Momenteel woont en werkt Ben-Zeev in Den Haag.

Kenmerkend voor het oeuvre van Ben-Zeev is zijn expressieve stijl, die tot uiting komt door het indringende kleurgebruik en de karakteristieke vormentaal. Zijn schilderijen zijn vaak opgebouwd uit verschillende conflicterende beeldelementen. De strijd tussen deze onderdelen worden duidelijk uitgebeeld in zijn werken. Alhoewel de creaties zijn opgebouwd uit verschillende beelden, vormen zij samen toch één beeld en wordt het beeldvlak niet overheerst door een standpunt. Zo heeft Ben-Zeev schilderijen gemaakt waarin Mickey Mouse is verwerkt; volgens hem het symbool voor de Amerikaanse welvaartscultuur. Dit animatiefiguur is dan tegenover een Russische sikkel of een citaat van Karl Max gezet. Met deze beelden zet hij de toeschouwers aan tot reflectie en stimuleert hij hen om een standpunt in te nemen, zonder dat hij het voor hen doet. Ben-Zeev schildert hoofdzakelijk met olieverf op linnen.

Gedurende zijn carrière heeft Ben-Zeev zowel solo als in een groep veel geëxposeerd, waaronder in het Gemeentemuseum Den Haag en tijdens de KunstRAI in Amsterdam. Het oeuvre van Ben-Zeev kan gevonden worden in de collecties van particulieren, bedrijven en musea.

Not Just Another Canvas on the Wall