Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Patrick Jannin-Oms

Patrick Jannin-Oms, geboren in 1944 te Parijs, begon op zeventienjarige leeftijd aan haar kunststudie aan een kunstacademie van Parijs. Daar specialiseerde zij zich in tekenen, schilderen en sculptuur. In 1973 is Jannin-Omms begonnen met het vervaardigen van grafiek, omdat haar kunst zo betaalbaar, en dus toegankelijk, zou worden voor een breed publiek.
Jannin-Oms wordt geïnspireerd door de natuurlijke omgeving. De natuur, de zee en de lucht blijven voor haar onuitputtelijke inspiratiebronnen. Haar kunst kan in verband worden gebracht met het minimalisme en de geometrische, abstracte kunst. Jannin-Oms heeft veel abstracte doeken gemaakt met daarop geometrische vormen, zoals een rechthoek, vierkant of driehoek. Ook al gebruikt ze deze moderne vormen, toch hebben haar kunstwerken een rustige en romantisch uitstraling. Dit komt onder andere door het combineren van zwart met rustige kleuren. Alhoewel Jannin-Oms veel primaire kleuren zoals blauw, geel en rood in haar creaties verwerkt, hebben de tinten een zachte uitstraling doordat de kunstenaar veelal aquarelverf gebruikt. Witte, onbehandelde oppervlaktes van de ondergrond vervullen een belangrijke functie in de kunst van Jannin-Oms. De witte vlaktes gecombineerd met de eenvoudige vormen zorgen voor balans en harmonie. De kunstenaar heeft ook een serie monochrome werken gemaakt, bestaande uit één kleur of nuances daarvan.
Recentelijk heeft Jannin-Oms ook schilderijen gemaakt die geïnspireerd zijn door klassieke muziek. Ze heeft deze werken gemaakt terwijl ze luisterde naar de muziek van Debussy en Satie.
Het werk van Jannin-Oms is vertegenwoordigd in de collecties van musea, waaronder het Malmö Konstmuseum en de Musées de l'agglomération d'Annecy.

Not Just Another Canvas on the Wall