Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Peter Wehrens

Sensuele, vrouwelijke vormen staan iedere keer centraal in zijn abstracte werken: Peter Wehrens. De kunstschilder, geboren in 1945 te Sittard, laat deze vrouwfiguren in zijn schilderijen en tekeningen deel uit maken van zogeheten dubbelportretten. De creaties die zijn gevormd met acrylverf of gouache zijn beïnvloed door de Nieuwe Wilden, Francis Bacon en Francisco Goya.

Wehrens, die studeerde aan de Academie der Katholieke Leergangen Tilburg, is zich ervan bewust wat de traditionele schilderkunst voor de hedendaagse kunst heeft gedaan. Toch schuwt hij met zijn vele afbeeldingen in kleur het moderne niet.

Bij onder meer het Bonnefantenmuseum in Maastricht, de Stadsgalerij Heerlen en de Galerie Wanda Reiff te Maastricht heeft Wehrens zijn werk tentoongesteld. Zijn kunst is opgenomen in de collecties van Stadsgalerij Heerlen en SCHUNCK* te Heerlen. De kunstenaar heeft verschillende prijzen ontvangen voor zijn oeuvre, zoals de Van Bommel van Dam Prijs in 1977 en prijzen van de gemeente Valkenburg en Reader’s Digest. Wehrens, die woont en werkt in het Limburgse Beek, is tegenwoordig werkzaam als docent aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht.

http://www.deboekensalon.nl/dbs/book/63376

http://www.galeries.nl/index3.html

http://www.artindex.nl/limburg/default.asp?id=6&num=0473900087006010143130277009810970501261

Not Just Another Canvas on the Wall