Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Peter Westerveld

Peter Westerveld, geboren te Tanzania, groeide op in Afrika, waar zijn vader agrarisch consultant was. Alhoewel hij afwisselend in Nederland en Afrika geeft gewoond, heeft hij zich sinds 1986 definitief gevestigd in Kenia. Naast kunstenaar is Westerveld ook parkwachter, natuurbeschermer en klimaatingenieur.

Westervelds passie voor de natuur en dieren is te zien in zijn kunst. Zijn creaties tonen duidelijk dat zijn natuurbeschermingsdrang fungeert als belangrijkste inspiratiebron. Zo heeft hij een serie schilderijen gemaakt met daarop pootafdrukken van twaalf Afrikaanse bedreigde dierensoorten, zoals olifanten, leeuwen, neushoorns, impala's en giraffen. De pootafdrukken van deze dieren zijn op papier overgebracht en met de hand ingekleurd met de vruchtbare, rode aarde en het grijze stof uit Afrika, de stofbaden van de Afrikaanse olifanten. De kunstwerken hebben een abstract uiterlijk en doen denken aan de handtekeningen van de dieren. Naast de kunstwerken hangt vaak informatie over de diersoorten en de factoren die hun voortbestaan bedreigen, zoals in Ivoorkunst het geval is. Met zijn kunst stimuleert Westerveld bewustzijn over natuurbescherming en duurzame ontwikkeling. Daarnaast wordt een deel van de opbrengst van zijn kunstwerken veelal gebruikt voor het ondersteunen van natuurbeschermingsdoelen.

Westerveld heeft ook veel bekendheid verworven met een methode die hij heeft ontwikkeld om verdord land te herstellen. Zo voorziet hij oppervlaktes van een patroon van geulen.

De kunst van Westerveld is vertegenwoordigd in de kunstcollecties van bedrijven, particulieren en instellingen.

Not Just Another Canvas on the Wall